top of page

Wijkcentrum De Bergspil

Bergspil_edited.jpg

Wijkcentrum de Bergspil, gelegen in het Tolbergcentrum, is er voor heel de wijk Tolberg. Vanaf de A-bergen tot en met de M. Bergen, de Vijfhuizenberg, de Fuis en heel het woongebied rondom het ziekenhuis.

 

In 2022 vieren we het 25-jarig bestaan. Uiteraard gaan we dit uitgebreid vieren volgens de dan geldende mogelijkheden.

De Bergspil is 3 ochtenden in de week beschikbaar als locatie voor bloedprikken. Dit kan op maandag, woensdag en vrijdag. Tevens worden er op geplande dagen rijbewijs-keuringen afgenomen. Tevens is de Bergspil de werklocatie  voor de Opbouwwerker van de wijk Tolberg en dorpen.

Iedereen is welkom in wijkcentrum de Bergspil. Van jong tot oud. U kan vrijblijvend binnenlopen voor een bakje koffie of na het fietsen een lekkere versnapering te gebruiken. We hebben een binnentuin waar je lekker rustig kan zitten en kunt genieten.

Zomaar een greep van wat er allemaal te doen is in de Bergspil:

  • Er is een boekspot waar je gratis boeken en tijdschriften kunt lenen 

  • Er is een zwerfboekenkast voor de kinderen. Je mag deze boeken meenemen en je hoeft ze niet terug te brengen. Je kunt ze op een andere plek weer achterlaten zodat ze door iemand anders kunnen worden gelezen. Met een code kun je de reis van het boek volgen

  • Er staan meerdere DVD en CD- kasten en is ruimte voor een spelletje biljart

  • Er zijn diverse spelletjes en puzzels aanwezig die ook gratis geruild mogen worden. 

  • Er zijn 6 zalen met verschillende oppervlakten welke voor diverse doeleinden kunnen worden ingezet. 

 

De Bergspil wil graag in contact komen met vrijwilligers die ons team komen versterken in de dagelijkse uitvoering van de werkzaamheden. Denk daarbij aan invulling van functies zoals een voorzitter, secretaris, beheerder en andere bestuursleden. Een gastvrouw voor de koffie inloop en een websitebeheerder welke een aantal uur ondersteuning kunnen verlenen zijn welkom.

 

Er is plaats in de Bergspil voor nieuwe groepen welke een ruimte willen vastleggen. Dit kan eenmalig maar ook voor een langere periode. Wil U weten wat er allemaal te doen is in ons wijkcentrum kijk dan op onze website of op facebook, U kan natuurlijk ook binnenlopen om een actuele folder te komen halen. 

 

Bel ons voor informatie of andere vragen in verband met de huidige regelgeving!   

https://www.bergspil.nl/

https://www.facebook.com/debergspil/

Bergspil.jpg
bottom of page