top of page

MEE West Brabant

Marlieke.jpg.png
Noor.jpg.png
Meike.jpg.png

Wij zijn Noor van Oers, Meike Rijpstra en Marlieke de Vooght.

Wij zijn in de wijk Tolberg werkzaam als clientondersteuner bij MEE West- Brabant.

 

Voor wie is cliëntondersteuning bedoeld?

Heb je een beperking of een chronische ziekte? Of ken je iemand in die dit heeft? Dat valt niet altijd mee. Misschien kun je wel wat hulp gebruiken. Dan kun je terecht bij een cliëntondersteuner van MEE.

 

De cliëntondersteuning van MEE is er voor iedereen met een beperking of een chronische ziekte. Maar ook voor mensen die te maken hebben met iemand met een beperking. Bijvoorbeeld als je samen in één huis woont. Of als je zorgt voor iemand met een beperking. Dan kan de cliëntondersteuner jou advies geven.

Bijvoorbeeld over hoe je de zorg goed regelt zonder dat je zelf overbelast raakt. Bij MEE weten we heel veel over leven met een lichte verstandelijke beperking (LVB), een autisme spectrum stoornis (ASS) of een niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Maar een cliëntondersteuner van MEE kan jou ook helpen als je te maken hebt met een lichamelijke beperking, een chronische ziekte, een psychische aandoening of gedragsproblemen.

 

Hulp bij het regelen van zorg en ondersteuning

De cliëntondersteuner helpt je bij het regelen van zorg en ondersteuning. Samen bekijken we welke problemen je hebt en wat je nodig hebt om deze op te lossen. Dat kan van alles zijn.

Misschien heb je vragen over wonen, werk of school. Over gezondheid en sport. Of vind je het lastig om te reizen met het openbaar vervoer.

We helpen je ook als je het moeilijk vindt om met geld om te gaan.

Heb je kinderen? Dan kunnen we je helpen bij vragen over de opvoeding.

Wat doet een cliëntondersteuner?

Een cliëntondersteuner van MEE weet welke voorzieningen er in jouw buurt zijn. Hij of zij kent de wetten en regels om mensen met een beperking te helpen. Weet je zelf niet goed wat je nodig hebt? Dan helpt de cliëntondersteuner jou om dit duidelijk te maken.

 

De cliëntondersteuner vertelt ook welke mogelijkheden er zijn. En hoe je die ondersteuning kunt aanvragen.

Vind je het ingewikkeld om de zorg of ondersteuning aan te vragen? Dan kan de cliëntondersteuner ook daarbij helpen. Een cliëntondersteuner kan je ook helpen bij een gesprek. Bijvoorbeeld met een zorgorganisatie of bij de gemeente. Zo’n gesprek bij de gemeente heet: het keukentafelgesprek.

De cliëntondersteuner van MEE geeft jou informatie en advies. Ook denkt hij of zij met jou mee.

Samen vinden we een goede oplossing, zodat jij weer verder kunt.

Gratis en onafhankelijk

Een cliëntondersteuner van MEE is onafhankelijk. Hij of zij kijkt altijd naar de oplossing die het best past bij jouw situatie De cliëntondersteuner kijkt dus niet de belangen van organisaties, zoals een gemeente of een zorgaanbieder. Cliëntondersteuning van MEE is voor jou gratis. Je hebt ook geen verwijzing nodig.

Wil je een afspraak maken?

MEE West-Brabant is onderdeel van Inwonersondersteuning Roosendaal.

 

Maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur is IOR telefonisch bereikbaar op 0165-750050

 

Email: contact@ioroosendaal.nl

 

Ook kan je met ons in contact komen via het algemene nummer van MEE West- Brabant: 076-5223090

Email: info@meewestbrabant.nl

MEE.png
bottom of page