top of page

Mantelzorg Roosendaal

Wanneer ben je mantelzorger?

Wanneer ben je nu eigenlijk mantelzorger? Veel mantelzorgers zien zichzelf niet als mantelzorger; je zorgt immers voor je dementerende echtgenoot, zieke ouder(s) of voor je gehandicapte kind. De zorg voor hen is het heel natuurlijk, dat dóe je gewoon. En dát is nu precies mantelzorg!

 

Het gaat altijd om een al bestaande relatie; waarbij je meer ‘zorgt’ dan in een normale situatie. Het gaat om langdurige ‘zorg’ die onbetaald is. Het gaat dus niet persé om echte zorg verlenen. Het aanbrengen van dagstructuur in het leven van iemand, het stimuleren om zelf iets te doen, iemand altijd in de gaten moeten houden (bij bv. dementie) dát valt óók onder mantelzorg. Door mantelzorg wordt er meestal minder beroep gedaan op de professionele zorg.

 

Mantelzorg is vaak mooi en bijzonder. Je doet het uit liefde voor die ander. Zwaar kan het ook zijn en het kan je verstikken. Je hebt weinig tijd meer voor jezelf. Je cijfert jezelf totaal weg en je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat.

 

Wat doet Mantelzorg Roosendaal?

 

Mantelzorg Roosendaal ondersteunt mantelzorgers. Je kunt altijd bij ons terecht om je hart te luchten, om samen met ons te kijken hoe het anders kan zodat jij je minder belast voelt. Wij beschikken over jarenlange ervaring en hebben goed contact met andere professionals.

 

Daarnaast hebben wij een activiteitenaanbod waaraan je gratis kunt deelnemen. Zo gaan we bijvoorbeeld regelmatig wandelen. Zo kan er ook in tijden van corona toch contact zijn met ons als consulenten én met ander mantelzorgers.

 

Geregistreerde mantelzorgers ontvangen maandelijks onze nieuwsbrief met daarin tips en ons activiteitenaanbod. Elk jaar mogen wij ook de mantelzorgwaardering uitdelen namens de gemeente. Dit is een attentie als dank voor de inzet.

Kitty.jpg

Mantelzorgconsulent voor de wijk Tolberg

Kitty Kiezenberg is als mantelzorgconsulent verbonden aan de wijk Tolberg.

U kunt haar benaderen als u vragen heeft over mantelzorg.

bottom of page