top of page

Thuisadministratieloket

Kantoorwerk

​Eén Thuisadministratieloket voor de inwoners van de gemeente Roosendaal

 

Vorig jaar is de samenwerking tussen WijZijn Traverse en Humanitas een stapje verder gegaan.

Het Thuisadministratieloket is geopend.

Het Thuisadministratieloket is het punt voor (hulp)vragen op het gebied van (financiële) administratie. Het is te bereiken via www.thuisadministatieloket.nl. Er zijn spreekuren en er is hulp aan huis.

Werkwijze

Aanmelden gaat via www.thuisadministratieloket.nl.

Wanneer de vraag binnen is, neemt een van de coördinatoren contact op om de vraag meer helder te krijgen of om direct een afspraak te maken. Een afspraak voor het spreekuur of een afspraak thuis (indien de vraag complexer lijkt of hulpvrager niet mobiel is).

Op het spreekuur zijn twee mensen aanwezig om de hulpvrager te helpen met zijn of haar vraag.

Voor ondersteuning thuis wordt iemand gezocht die een klik heeft met de hulpvrager. Dat is belangrijk wanneer de ondersteuning langer is. Deze persoon begeleidt de hulpvrager (meestal) wekelijks gedurende maximaal één jaar. Zowel de coördinerende als de uitvoerende vrijwilligers zijn opgeleid, op inhoudelijk gebied en in het contact.

De hulpvrager blijft altijd verantwoordelijk, de ondersteuner neemt het niet over.  De ondersteuner staat naast de hulpvrager, legt uit en geeft opties/consequenties aan. Wanneer de hulpvrager beter begeleid kan worden door een andere organisatie dan zorgen we voor een warme overdracht.

En nu?

Ken je iemand die wellicht ondersteuning nodig heeft? Stuur dit bericht door of vertel over het loket. Lukt het diegene niet om zichzelf aan te melden dan kun je uiteraard helpen.

Heb je vragen?

Bekijk de bijgevoegde flyer, neem een kijkje op www.thuisadministratieloket.nl of stuur een mail naar  roosendaal@thuisadministratieloket.nl.

We komen graag in gesprek.

Met vriendelijke groet,

Karin Rossou & Cecilia Segers

bottom of page