top of page

Bloesembos

Vanaf begin 2021 wordt er een prachtig stukje nieuwe natuur gerealiseerd midden in de B-bergen in de Tolberg:  Het Bloesembos. 

Door aantasting van de letterzetter moesten in de loop der jaren zowat alle bomen worden omgehakt. Na de laatste grote kaalslag eind 2019 heeft een groep bewoners de handen ineen geslagen. In samenwerking met de gemeente heeft een kernteam een uitgebreid ontwerp gemaakt met een nieuwe indeling van het gebied. Het huidige voetbalveldje, basketbalveld en minispeeltuintje blijven bestaan, maar het bosgebied zal vrijwel geheel vernieuwd worden.

Bloesembos1.jpg

Zo zullen er honderden nieuwe boompjes geplant worden en er komt een bloemenweide. Het hele gebied wordt zo weer aantrekkelijk gemaakt voor vogels, vlinders, egels, eekhoorns, bijen en andere insecten. Ook zullen er diverse natuurlijke speelvoorzieningen voor kinderen bij komen.

 

Een onderhoudsteam van bewoners gaat het gebied in nauwe samenwerking met de gemeente onderhouden. Als de corona-omstandigheden het toelaten, zullen we het plan in 2021 gaan uitvoeren en het Bloesembos tot stand brengen.


Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op onze website: www.bloesembos.jouwweb.nl! Voor vragen: mail ons op bloesembos2020@gmail.com

bottom of page