top of page

Sport service Noord-Brabant

Mandy_edited.jpg

Mijn naam is Mandy Buijs. Samen met mijn collega Gitte zijn wij de beweegcoaches voor uniek sporten en seniorensport. Ik werk bij de stichting sport service Noord- Brabant (SSNB). Ik ben actief binnen Roosendaal en de dorpen.

 

Wat doet een beweegcoach nou precies?

Als beweegcoach streven wij ernaar dat iedereen binnen gemeente Roosendaal kan en mag bewegen. Hierbij stimuleren, motiveren, faciliteren en begeleiden wij de doelgroepen en partners om ons heen. Wij brengen de vraag en het aanbod bij elkaar, gaan samen met partners projectmatig aan de slag om doelen te bereiken, begeleiden inwoners met een beweegvraag, werken vraaggericht en zetten sporten in zowel als doel dan als middel.

Waar zijn wij te vinden?

Ons team bestaat uit verschillende soorten beweegcoaches. We zijn te vinden op:

Scholen:

Velen collega’s staan als vakleerkracht op één of meerdere basisscholen binnen gemeente Roosendaal. Zij verzorgen kwalitatief goede beweeglessen, maar ondersteunen ook de scholen met het organiseren van sportdagen, koningsspelen, pauzesport, naschoolsesportactiviteiten en tot slot het bekende Sjors Sportief.

In de wijken:

Daarnaast hebben we nog een aantal andere collega’s die zich richten op het sociale domein en stedelijke projecten binnen gemeente Roosendaal. Zij hebben geen vaste locaties, maar werken juist in de wijken samen met partners. Denk hierbij aan summerfun, scholarships, het cruijftoernooi, de stamtafel, beweegpunten en nog veel meer!

Partnership Roosendaal:

Gemeente Roosendaal, SSNB en sporthogeschool Fontys werken samen om sporten en bewegen in te zetten als middel om maatschappelijke doelen te bereiken. De Sportkundestudenten worden in de praktijk opgeleid tot beweegspecialisten. Zij richten zich zowel op gezondheid als op sociaal maatschappelijk vlak.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

​Zowel inwoners als professionals kunnen bij ons terecht met beweegvragen. Wij streven ernaar om samen te kijken naar mogelijkheden! Wilt u of iemand die u kent gaan sporten, maar durft de 1e stap niet te nemen? Of kunt u het niet gefinancierd krijgen of weet u eigenlijk niet wat er allemaal te doen is? Of misschien heeft u wel een bepaalde behoefte qua beweegaanbod dat nog niet in Roosendaal bestaat? Of misschien heeft u wel een hele andere beweegvraag?
Laat het ons weten.

Hoe kan je ons volgen?

​Wij zijn voornamelijk bereikbaar via de mail, telefoon en via social media!
Heeft u hulp nodig bij een beweegvraag? U mag altijd contact opnemen via:​

Instagram: rsdbeweegt

Facebook: Roosendaal werkt aan bewegen

Mail:  m.buijs@ssnb.nl

Mobiel: 0626792826

bottom of page