top of page

Kinderboederij Minnebeek

Kinderboerderij Minnebeek is gelegen aan de rand van het Burgemeester Marijnenpark in de wijk Tolberg in Roosendaal. Hier kan iedereen, jong en oud, terecht om kennis te maken met de boerderijdieren.

 

Er kunnen kinderfeestjes gehouden worden en scholen, peuterzalen en andere grote groepen zijn op afspraak welkom voor een rondleiding. Af en toe herplaatsen wij enkele dieren of bieden wij jonge dieren te koop aan. Hiervoor vragen wij wel een bijdrage in verband met tegemoetkoming in de kosten. Het is wel vereist dat u de dieren een goed tehuis kunt bieden.

Minnebeek.bmp

Openingstijden

De kinderboerderij is tot nader order gesloten door de verscherpte coronamaatregelen.

Kinderboerderijf.webp

Kinderfeestjes

Op dit moment kunt u geen kinderfeestje houden bij kinderboerderij Minnebeek.

Geitje2_edited_edited.jpg

Dieren op locatie

Educatief/Recreatief

 

Af en toe bezoekt de kinderboerderij met enkele geschikte dieren de dagbesteding op de locaties van Groenhuysen. Tevens ondersteunt de kinderboerderij bij de opzet van een kleine dierenweide, bijvoorbeeld de twee dierenweides in de buitentuin van Heerma State.

Pauw_edited.jpg

Bezoek scholen

Op afspraak

 

Scholen kunnen de boerderij bezoeken. Hiervoor dient men een afspraak te maken via kinderboerderij@groenhuysen.nl.

Tortelduifjes

Logeerhuis voor kleine Huisdieren

Vakantieopvang

 

Gaat u op vakantie en heeft u nog geen logeerplek gevonden voor uw konijn, cavia, hamster of grasparkiet? Dan is ’t Logeerhuys in Kinderboerderij Minnebeek de ideale logeerplek voor uw huisdier! Het dier moet ingeënt zijn (bij konijnen is dat myx en VHD) en moet in goede gezondheid bij ons worden afgegeven.

konijn

Benchverhuur

 Heeft u voor een korte duur een bench nodig voor uw lieve huisdier? Dan kunt u deze bij ons huren.

Jeu de boules

Jeu des Boules

55-plussers kunnen op zaterdag- en zondagmiddag de kinderboerderij bezoeken voor een gezellig potje Jeu de boules. Maak hiervoor een afspraak.

L Kinderboederij 2.jpg

Sponsoring

U kunt de kinderboerderij op verschillende manieren ondersteunen. Dit kan financieel, maar ook met materialen. Neemt u rechtstreeks contact op met J. de Lange, 06-30098480.

10261979_637357326347849_394955124582687

Samenwerking Dagbehandeling De Wiek

Voor bezoekers van de dagbehandeling is er de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen op de kinderboerderij. Activiteiten vinden in goed overleg, naar eigen wens en op maat plaats.

De activiteiten zijn onder andere:

Algemene dierverzorging bv vachtverzorging;

Voederen en zorg dragen voor schoon drinkwater;

Schoonmaakwerkzaamheden;

Reparaties uitvoeren op locatie of in het Klushuys van De Wiek.

 

Het werken in de buitenlucht op de kinderboerderij en de fysieke inspanning bij het verzorgen van de dieren zijn van positieve invloed op de algemene gezondheid. Het omgaan met dieren werkt rustgevend, stimuleert tot bewegen en draagt bij aan meer openheid ten opzichte van de omgeving. Daarnaast geven we één per week op donderdagmiddag een workshop of organiseren we een activiteit in de kantine, op het terrein of in de omgeving van de boerderij.

Buurtpreventie.webp

Buurtpreventie Minnebeek

De kinderboerderij is het thuishonk van het team en start vanuit hier haar rondes.

Klik hier voor meer informatie.

L Kinderboerderij.jpg

Wijktafel Minnebeek

Elke week is er een wijktafel op de kinderboerderij tbv de bewoners van de wijk Tolberg. Heb je leuke ideeen, ben je een betrokken buurtbewoner en sta je voor een leefbare buurt? Sluit dan een keer aan. Op dit moment is de wijktafel digitaal. Klik hier voor meer informatie.

bottom of page