top of page

60+ Fysiek en Mentaal Actief

Margareth_edited.jpg

60 plus en dus…….


Hallo, Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Margaret en woonachtig in de wijk Tolberg. Sedert een tijd ben ik aan het kijken hoe ik mijn levenssituatie opnieuw met nuttige/fijne dingen kan
invullen. Een nieuwe uitdaging voor mij is, dat ik weer grotendeels, op mezelf ben aangewezen.


Na wat overleg met een aantal instellingen en personen, leek het mij leuk, om een nieuw initiatief naar buiten te dragen.
Het initiatief is geboren om een groep op te richten voor de wijk Tolberg, maar ook daarbuiten. We zijn nog op zoek naar een geschikte naam voor deze groep.

Met welk doel zijn we gestart?

Doel van deze groep is om contacten op te bouwen met gelijkgestemden in de wijk Tolberg of daarbuiten. Met gelijkgestemden wil ik verwijzen naar 60 plussers die fysiek en mentaal goed in het leven staan en behoefte hebben aan een gesprek of activiteit, waarbij openheid, begrip en een luisterend oor centraal staan en natuurlijk ook gewoon gezelligheid.


De groep bevat een podium voor het delen van levensverhalen, zonder daar al teveel drama aan te koppelen. De meesten van ons hebben al een behoorlijk leven achter de rug en willen nog graag een nuttige/fijne invulling vinden voor alle jaren die nog mogen resten.


Indien we met deze groep een weg kunnen inslaan waarin we elkaar kunnen vinden, zal dit een aanwinst zijn en wellicht kan er een vriendengroep ontstaan.


Wie zijn dan deze gelijkgestemden?

  (handig als u aan onderstaand profiel voldoet)

 • Tussen de 60 en 75 jaar

 • Alleenstaand, gescheiden, weduwnaar of weduwe, dat maakt niet uit.

 • Fysiek en mentaal in fitte staat

 • Luisterend oor hebben, maar ook oprechte feedback kunnen geven.

 • Brede interesse


Wat kunnen we allemaal gaan doen?

 • Een goed gesprek, soms met wat meer diepgang

 • Een stevige wandeling maken

 • Terrasje pakken, hapje eten

 • Fietsen/ eventueel E bike.

 • Cultuur, theater, muziek, film

 • Dagreisjes maken

 • Samen koken, eten

 • Na verloop van tijd eventueel vakantie.


Wanneer?

Door de weeks, s-avonds, feestdagen, in de weekenden, alles in overleg! Op korte termijn zal ook een facebookpagina van deze groep beschikbaar komen. Dit zal een besloten groep worden, waarbij u zich kunt aanmelden, mocht u echt interesse hebben.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meedenken over de verdere ontwikkeling van deze groep? Meer informatie kunt u verkrijgen bij Arthur van Oosterhout of Margaret Maas.


Mail:

Arthur.vanoosterhout@wijzijntraversegroep.nl
mcm.jacobs@home.nl


Iets over mijzelf

Na opgegroeid te zijn in Den Haag, kwam ik door mijn 1 e huwelijk, terecht in brabant.
Eerst in Breda, later in Roosendaal. Ik kreeg 5 kinderen. Na mijn 1 e huwelijk ontmoette ik de liefste man van deze planeet die ook twee kinderen rijk was. Samen kregen we 13 kleinkinderen. Helaas overleed begin dit jaar mijn man plotseling en veranderde mijn wereld drastisch. Mijn kinderen en bonuskinderen steunen me veel, maar hebben heel logisch hun eigen drukke levens.


Daar ik nog te jong ben om achter de spreekwoordelijke geraniums te gaan zitten (ik ben 67) wil ik graag mensen ontmoeten die net als ik nog meer uit het leven willen halen en dit liever met anderen doen dan in hun uppie en misschien nieuwe vriendschappen op willen bouwen.

bottom of page